Gotuj z Nami

Składniki

1 pojedynczy filet z kurczaka

150 g ryżu

ok.150 g mieszanki meksykańskiej lub innej warzywnej

przyprawy: czerwona papryka w proszku słodka i ostra, czosnek w proszku, curry

sól, pieprz

płaska łyżka masła lub margaryny

olej do smażenia

Przygotowanie

Przygotowanie

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.Filet myjemy i kroimy w drobną kostkę, posypujemy papryką słodką, odrobiną papryki ostrej, czosnkiem oraz delikatnie oprószamy solą i pieprzem.Mieszając, smażymy na dużej patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron (patelni nie przykrywamy), aż mięso będzie miękkie.

Dodajemy zamrożone warzywa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Na koniec dodajemy ryż.Mieszamy i doprawiamy curry, by ryż zmienił barwę na jasnożółtą, oraz łyżkę masła.

 

Przykrywamy i dusimy potrawę jeszcze ok. 2 minuty.Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl