Składniki
1 pojedynczy filet z kurczaka
150 g ryżu
ok.150 g mieszanki meksykańskiej lub innej warzywnej
przyprawy: czerwona papryka w proszku słodka i ostra, czosnek w proszku, curry
sól, pieprz
płaska łyżka masła lub margaryny
olej do smażenia
Przygotowanie
Przygotowanie
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.Filet myjemy i kroimy w drobną kostkę, posypujemy papryką słodką, odrobiną papryki ostrej, czosnkiem oraz delikatnie oprószamy solą i pieprzem.Mieszając, smażymy na dużej patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron (patelni nie przykrywamy), aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy zamrożone warzywa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Na koniec dodajemy ryż.Mieszamy i doprawiamy curry, by ryż zmienił barwę na jasnożółtą, oraz łyżkę masła.
Przykrywamy i dusimy potrawę jeszcze ok. 2 minuty.Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.